När jag var liten…eller sjukförsäkringsreformen

När jag var liten på den ort som då var min hemby hade vi en granne som hade jord- och skogsbruk. Han piskade sina hästar så att de skrek för att de itne orkade dra alltför tunga timmerlass uppför backarna i skogen. En del till och med föll ihop, Visserligen fick inte jag smaka piskan, men jag grät ändå över hästarna. Då var jag för liten för att kunna säga nånting.

Vad har det med sjukförsäkringsrefomen att göra?

Jo, det  är på precis samma sätt  alliansen behandlar många sjuka idag.Nu är jag visserligen för gammal och ute ur systemet, och behöver inte smaka just den piskan – men är är jag inte förbrukad. och inte för gammal för att yttra mig.

Jag kan hålla med om att det är bra om sjuka människor kan komma ut i arbete. Men på det här viset piskas döda hästar i systemet.

Jag ska inte gå så långt att jag beskyller någon för att ha blod på händerna, men det är minst sagt klantigt skött. Trots att Försäkringskassan själv och andra remissinstanser varnat för konsekvenserna, drevs reformen igenom. Den skulle igenom till varje pris.

Nu har den inte gett det resultat som Husmark, Axén & co hoppades på.

Alltför många  sjuka människor kommer i kläm. Den oro för framtiden de kände när de inte såg att de kunde bli friskare har spätts på med oro för vad de ska kunna leva av i fortsättningen. Det gör dem inte friskare.

Många har visserligen – om än tillfälligt – försvunnit ut ur sjukförsäkringen, så de siffrorna är tillfälligtvis snygga. Det är bara det att en väldigt stor grupp av människor står och klappar på den porten igen.

Regler och tillvägagångssätt måste ändras.

 

Annonser

12 kommentarer

Under Uncategorized

12 svar till “När jag var liten…eller sjukförsäkringsreformen

 1. trerk

  Helt klart måste regelverket ändras. För övrigt var symboliken träffande.KGV

 2. Codliver

  Jaa, jag tycker det jag också.

 3. Agnetha

  Bort med regeringen så blir det nog ändring !BS Vet inte vad vi ska hitta på när vi blir själva, vi kanske inte hittar på nåt alls, utan bara tar igen oss här hemma, allt beror på hur jag mår efter behandlingen på fredag.Kram

  • Codliver

   Jaa, låt oss hoppas!BS.Hoppas att behandlingen inte tar allt för mycket på krafterna.Kram/

 4. Gloria Mundi

  Frågan är om sossarna ändrar tillbaks det som borgarna inför. Sådär har det snackats inför val så länge jag kan minnas.(S) ändrar ju fasen inte tillbaka nånsin, har väl aldrig hänt? De är väl för stolta och glada över att kunna skinna folk på liv och skattepengar de också.Det FINNS INGET BRA parti i Sverige idag. Vi behöver antingen sossarna à la Olof Palme eller … tja jag vet inte. Jag gillar Piratpartiet för att de jobbar för att inskränka integritetskränkningarna.Men de behöver fler bra punkter på sin lista.

  • Codliver

   Tja, låt os hoppas. Men ingenting är säket som du säger.Jag mins ju Tager Erlander, Gunnar Sträng och grabbafna och som du säger Olof Palme. Det var politikr de att lita på.Ja Piratpartiet är nog inget parti för mig, de har bara en punkt på sin lista

 5. Gloria Mundi

  Bra inlägg förresten, glömde… 🙂

 6. Pluppa

  Bra skrivet,som vanligt vännen =)))Kramar och tumme (om den nu syns snart ?)./Pluppis

 7. Codliver

  Tackar, tackar.Jag tyckte att likheten är slående.Ha det.Kram/Coldiver

 8. Arrami

  Bra skrivet och en bra/talande liknelse…tummen upp! 😉

 9. Codliver

  Tackar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s