Det ÄR viktigt! GÅ OCH RÖSTA!

Vi har rösträtt här i landet. Något som våra förfäder slet hårt för att vi skulle få och det var inten lätt kamp.

De är en rättighet – och en skyldighet – att göra sin röst hörd varje valdag.

Och NU är det ALLVAR.

Det går inte att sitta med armarna i kors och tro att någon annan ska göra jobbet åt en.

Nej, om vi ska lyckas, måste vi jobba och det minsta vi kan göra är att gå till valurnorna i september.

Det gäller att få bort borgerligheten från makten och det får man inte genom att ligga hemma.

Och varför ska borgerligheten bort? Jag säger bara ett ord, det räcker. – Trygghetssystemet…

Trygghetssystemet som tidigare generationer tog strid för att vi skulle få och hade ända tills för fyra år sedan, håller alliansen nu på att montera ner med turbofart.

Se bara på a-kassesystemet och sjukförsäkringsreformen, för att nämna några. Pensionerna kommer också att sänkas…

Jaa, jag VET att alliansen har lovat att en sån som jag får 150 kronor mindre i skatt per månad – men vad hjälper det när pensionen i sin helhet sjunker med 450 kronor? Det blir i alla fall 300 kronor back.

Jag fasar för vad de ska kunna hitta på om de får fyra år till på sig.

Borgarnas taktik är att härska genom att söndra  och de ställer grupperna mot varandra. De som har arbete och som kan arbeta och tjäna – ännu bättre och den grupp som inte har arbete och/eller som inte kan arbeta!

Löneökningr och skatteavdrag – premier och klapp på huvudet till den som kan, spark i baken, sämre a-kassesystem med dyrare avgifter, reformerad sjukförsäkring som ställer sjuka människor i ett ännu sämre läge.,

Klyftan blir större och större.!

Jag fasar för vad som kan hända om de får fyra år till på sig!

Som sagt GÅ OCH RÖSTA!

Annonser

15 kommentarer

Under Uncategorized

15 svar till “Det ÄR viktigt! GÅ OCH RÖSTA!

 1. Pluppa

  Bra skrivet vännen!!!Vi kan INTE ha borgarna i fyra år till,det vore förödande för allt vad vi står för.All solidaritet med människor som har det sämre än oss själva.Hur kan människor bara tänka på sig själva???Tack för att du kämpar på dom svagas sida!!!Stoor kraam/Pluppis

 2. Codliver

  Tackar.De andra behöver ingen som kämpar för dem!och TJaa…. många människor tror inte att de själva kan bli drabbade.Större kram/Codliver

 3. Agnetha

  Tumme ! Bra rutet !Hoppas det är bra med dig. Saknar dig här. Tyvärr är din nya adress fortfarande knasig, har du tagit reda på varför ?Idag ska jag ha en egen dag och göra som jag vill.Ha en bra dag du med !Kram

 4. Kalle

  Skulle gärna rösta om det spelade någon roll, men läste nyss denna länk.

 5. Kalle

  Länkenhttp://www.illuminati-news.com/swedish-model.htm

 6. Maria_Anna

  Ja snälla alla gå och rösta!Jag hör så många resonera liknande att ”politikerna bara snackar en massa och jag orkar inte bry mig”. ”Varför ska JAG bry mig” osv. Men det är ju framtiden det handlar om och oss det handlar om. Vill vi fortsätta ha det så här och än värre? Varför kan inte folk sätta sig in i lite generell poltik. och vad historien står för. och vad som verkligen hänt under tidgare borgar-regeringar. och vad som hänt under de här 4 åren.Usch, det är skrämmande. Men ett bryskt uppvaknande en vacker dag kommer det bli.

  • Codliver

   Jaa att politikerna bara snackar, det hör man ofta.Jag skulle vilja vända på deras fråga och säga varför ska INTE JAG bry mig?Det är för att folk inte bryr sig om att ta reda på saker och tänka efter som vi har fått det som vi har det.Det är dags att försöka ändra på det nu.

 7. Anna

  Jag tycker du har rätt. Alldeles för många springer till vallokalen när de ska rösta, och det ser illa ut.

 8. Granntanten

  Rätt så! Oavsett vilket parti man röstar på skall man rösta för har man inget annat så har man sin demokratiska rätt att påverka valet, jag skulle nästan vilja säga sin skyldighet att göra det. Man har iaf försökt påverka och gett uttryck för sin egen del (och familj och omgivning) . Tänk om alla tänkte”det kan vara min röst som fäller utslag” istället för att säga det är ingen ide. Ut och rösta, ge det du tror på en chans! Kram på dig Codliver.

  • Codliver

   Jaa, det är både vår rättighet och skydlighet att rösta.Våra förfäder slogs hårt för den rättigheten. Den måste vi ta vara på.Jag tycker att om man inte går och röstar, har man ingen rätt att klaga och gnälla heller!Kram tebaka!

 9. Leo Beata

  Att inte rösta är också ett sätt att bry sig. Det funkar ju inte att rösta ”bara för att rösta”, det måste ju finnas ett val också…Annars blir det ju som i diktaturerna, där makten väljs av 99 procent, som tvingats till vallokalerna och bara har en valmöjlighet.

  • Codliver

   Nää, det är klart att det inte funkar att rösta bara för att rösta. Men här i Sverige har vi ju olika val att göra och det är vår rättighet att säga vad vi tycker och vi borde bry oss tillräckligt för att ha en åsikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s