Varför inte låta barnen vara barn?

Jag såg att TV3 snart ska börja sända ett program om mammor som gör allt för att deras små döttrar ska kunna bli minimodeller.

En mamma berättade att hennes 11-åring har massor med eget smink som hon använder varje dag. En annan mamma visade att de har provat att vaxa flickans ben i stället för att raka dem. Flickorna drillas och pushas på. Jag kan inte låta bli att undra vad det här gör med dem. Vad får de för värderingar och inställning till livet och tillvaron? Hur ska de orka med pressen? Vad gör eventuella misslyckanden för deras självförtroende. Hur kan man som mamma utsätta sina barn för någonting sånt här?

Jag är kanske mossig, men jag tycker att barn ska få vara barn så länge de kan få.

Ha det!

Annonser

5 kommentarer

Under Uncategorized

5 svar till “Varför inte låta barnen vara barn?

 1. Jag tycker att du ska sluta hitta på saker och istället vänta för att se programmet först. Där får du kanske reda på att INGEN av barnen blir tvingade till något de har bara roligt och provar på hur det är att modella. Så att mammorna skulle leva ut en dröm via sina barn kan ni stoppa upp i röven är så jäkla tröty på att höra det, och ännu värre är när folk skriver något de inte vet ett dugg om.

  • Vad då itta på? Jag har inte skrivit en stavelse om att mammorna lever ut nån dröm via sina barn.
   Men jag TYCKER inte att det är okej en 11-åring har massvis med smink som hon använder dagligen. Jag har träffat tjejer som börjat sminka sig i tidig ålder och har sett vad det har gjort med deras hy. Det kan heller inte vara okej att vaxa benen på en lika ung flicka.
   Och du får bli hur trött du vill. Det finns gott om exempel på vad som kan hända med barn som inte kan hantera offentlighetens ljus.

   • Just av den anlednigen ska du titta på programmet för att åldern du nämner är fel. Och varför är det så hemskt att äga smink som barn för att ha lite skoj när man är hemma eller när man ska fotograferas? Ingen av dessa barn går runt med smink i de vardagliga livet. Menar inget illa men man blir så less på att folk har föruppfattade meningar. Vi älskar våra barn och detta programmet är inget som toddlers och tiaras jag ber dig bara titta på prigrammet först så kanske du förstår att det inte är så som du tror

 2. Vi resonerar likadant i denna fråga du och jag…

  Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s